Verloskundige Praktijk Castricum

Iris de Vriend – van Pel

Lieve (aanstaande) papa’s en mama’s, 

Mijn naam is Iris en ik ben 24 jaar. Op de middelbare school kwam ik erachter dat ik verloskundige wilde worden, hier ging ik dan ook met volle overtuiging voor. Na eerst een jaar de studie Verpleegkunde te hebben gevolgd, mocht ik starten met de opleiding Verloskunde. Met heel veel plezier heb ik mijn opleiding afgerond, het vak is nog mooier dan ik dacht. Ik heb tijdens mijn laatste jaar voor een maand in Zambia gewerkt op de verloskamers, hier heb ik enorm veel ervaring op mogen doen. Na het afronden van mijn studie heb ik eerst in Rotterdam waargenomen, maar inmiddels woon ik weer waar ik vandaan kom, namelijk Heemskerk. Hier in de regio neem ik waar voor verschillende praktijken, waaronder voor Verloskundigepraktijk Castricum.

Naast verloskundige ben ik inmiddels ook zelf mama, ik ben in januari 2021 bevallen van een dochter, Elena. Heel bijzonder is het om het gehele proces van zwanger worden en zijn, de baring en de kraamtijd nu eens van de andere kant mee te mogen maken. Ik vind dit dan ook een verrijking voor mijzelf als verloskundige. 

Ik vertrouw op de fysiologie en ik geniet er elke keer opnieuw van om een vrouw op haar krachtigst te mogen zien. Ik heb er enorm veel zin in om jullie te mogen ontmoeten en samen te kijken naar jouw wensen rondom de zwangerschap, baring en kraamtijd. 

Liefs en tot snel!