Machteld Raat – van ‘t Hof

Op dit moment is Machteld vanwege medische redenen voor onbepaalde tijd niet in staat om te werken in onze praktijk. Tijdens haar revalidatie en herstelperiode zullen al haar diensten en spreekuren door onze collega’s Nienke en Bente gedraaid worden. Er staat net als gewoonlijk altijd een verloskundige voor je klaar!

Van jongs af aan wist ik dat ik zelf graag moeder én verloskundige wilde worden……..

Nu leef ik al jaren mijn droom!

In 1995 ben ik in Amsterdam afgestudeerd als verloskundige en direct in Castricum aan t werk gegaan. Na een aantal jaren veel geboortes te hebben meegemaakt, werden in 4,5 jaar tijd mijn eigen 3 kinderen (Maaike, Julian en Pieter) geboren. Mijn eigen zwangerschappen en bevallingen hebben veel verdieping aan mijn leven als verloskundige gegeven. Het is zo mooi en fascinerend om te zien hoe vrouwen in hun kracht staan tijdens de zwangerschap en de geboorte van hun kind. Ik zet me er erg voor in om vrouwen net zo’n positieve bevalervaring te geven als ik zelf heb mogen ervaren. Dat doen we in onze praktijk door vrouwgerichte zorg te geven, waarbij de partner actief betrokken wordt. Door naar haar lichamelijk, psychisch/ emotionele en sociale welbevinden te kijken, zorgen we dat ze vanuit vertrouwen richting het moederschap kan gaan. Daarnaast worden bij ons de aanstaande ouders bij alle besluitvormingsprocessen betrokken, wat een grote bijdrage kan hebben aan een positieve bevalervaring.

In de loop der jaren heb ik naast de reguliere bijscholingen trainingen gevolgd op het gebied van coaching, counseling, communicatie en hypnobirthing. Het contact dat ik opbouw met de (aanstaande) ouders is me erg dierbaar. Als ik in het holst van de nacht na een mooie bevalling moe maar tevreden naar huis rijd, dan geeft me dat nog steeds heel veel voldoening

En ben ik trots en dankbaar dat ik bij zo’n bijzondere gebeurtenis aanwezig mocht zijn.

Mijn vrije uurtjes breng ik graag door in en om mijn huis in Castricum met mijn gezin en onze dieren. Ik houd erg van het buitenleven; tuinieren, wandelen of mountainbiken in de bossen, uitwaaien op ‘t strand en lekker (vegetarisch!) eten op een terras.