Je Bevalling

De geboorte van je kind is een heel mooi en natuurlijk proces. Je lichaam is gemaakt om je kind te dragen, te laten groeien en te baren.

We weten dat vrouwen die met vertrouwen in zichzelf, hun lijf en de mensen om hen heen de bevalling tegemoet gaan, vaker een positieve bevalervaring hebben.

Graag begeleiden wij jullie in het proces richting de geboorte van jullie kind. De persoonlijke gesprekken in de zwangerschap, het volgen van onze informatieavond over de bevalling en de bespreking van je bevalwensen dragen bij aan de vertrouwensband die we met elkaar opbouwen. Voor ons blijft elke geboorte een prachtige ervaring.

Het is heel belangrijk dat je, samen met je partner, bepaalt waar jij wilt bevallen. Meestal begint de bevalling in je eigen omgeving. Zodra je het prettig vindt dat we langskomen, kun je ons bellen. Wij zullen dan controleren hoe het gaat met jou, de baby en de voortgang. Ook bespreken we op dat moment wat jullie willen, thuis blijven of naar het ziekenhuis. Als je zwangerschap zonder complicaties verloopt en de medische voorgeschiedenis zonder problemen is, mag je kiezen of je thuis of in het ziekenhuis gaat bevallen.

Als je tijdens je bevalling specialistisch medische zorg nodig hebt dan word je doorverwezen naar een gynaecoloog. Dankzij de goede samenwerking tussen verloskundigen en gynaecologen in onze regio mag je rekenen op de beste zorg voor jou en je kind. Door de goede samenwerking binnen onze geboortezorg organisatie IJmond Geboortezorg kunnen wij bij bepaalde medische indicaties de bevalling in t RKZ verder begeleiden.

We raden je aan om samen met je partner ons bevalplan in te vullen. Het invullen van het formulier helpt je bewust te worden van je eigen gedachten over je bevalling. Tevens helpt het ons, we kunnen zo nog beter inspelen op jullie wensen en behoeftes.

Bellen
We vinden het belangrijk dat je weet dat je ons altijd mag bellen. Voel je nooit bezwaard. We willen er graag voor je zijn! Je persoonlijke belinstructies worden met je besproken op de praktijk, hiernaast vind je de algemene belinstructies.

agsdi-pencil

Bevalplan

agsdi-hearts

Bevalbad

agsdi-alarm-2

Belinstructies

agsdi-people

Bevalhoudingen

agsdi-vaccine

Pijnstilling

agsdi-list

Te regelen voor de bevalling

agsdi-doctor

De Verloskundige