De Kraamtijd

Jullie kindje is geboren!

De kraamtijd staat echt in het teken van genieten van maar ook wennen aan je nieuwe kindje. Neem voldoende rust om goed te kunnen herstellen. In de kraamtijd (de eerste 8 dagen na de bevalling) word je verzorgd en gecontroleerd door een kraamverzorgster. Indien nodig kunnen er extra uren en/of extra dagen kraamzorg worden geïndiceerd. 

Gedurende de kraamtijd is de verloskundige medisch verantwoordelijk. De kraamverzorgster kan dan ook altijd met ons overleggen als er dingen nog niet helemaal naar wens verlopen of als er problemen zijn. Er zijn meerdere kraamzorgorganisaties in deze regio. Wij werken erg prettig samen met de kraamverzorgsters van de regionale kraamzorg en de kraamvogelZorg dat je je voor 20 weken (eventueel via je verzekering) hebt aangemeld!

Wij komen bij jullie thuis langs om te horen en zien hoe het met jou en de baby gaat. We praten na over de bevalling. De frequentie van de huisbezoeken bespreken we samen, dit hangt af van hoe het met jullie en jullie baby gaat. Meestal ronden wij onze zorg af tussen de 8ste en de 10de dag.

Je kindje is geboren

Ook als je een medische indicatie hebt voor de zwangerschap en/ of de bevalling en je dus bevalt onder leiding van de gynaecoloog, kunnen wij jouw kraambed begeleiden.

Je kunt ons altijd nog bellen voor een vraag die betrekking heeft op de bevalling, je herstel in de kraamtijd, of de (borst-) voeding. Dit kan tot ongeveer 6 weken na de bevalling.

Bij het afsluiten van het kraambed nemen de huisarts en het consultatiebureau de zorg van ons over. Het consultatiebureau is er voor de controles van het kind (groei, ontwikkeling, opvoeding, vragen, vaccinaties etc). De huisarts bezoekt je bij ongerustheid, ziekte en zeer, bij jezelf of je kind.

Zes weken na de bevalling bieden wij de mogelijkheid om op nacontrole te komen. Mocht je dat willen, dan kun je ons mailen voor een afspraak. 

Bij vragen of problemen in de kraamtijd kun je direct de dienstdoende verloskundige bellen op ons spoednummer: 085 799 1414

Lactatiekundige

Voor extra ondersteuning bij de borstvoeding kun je ook altijd contact opnemen met een lactatiekundige. Klik hier voor een bureau in de regio. De kraamvogel en de regionale kraamzorg hebben zelf lactatiekundigen in dienst.

agsdi-soup-heart

Kraamzorg

De kraamverzorgster komt na de baring bij jullie thuis voor het doen van medische controles en ondersteuning bij het voeden van jullie kindje. Wij werken onder anderen prettig samen met de regionale kraamzorg en de kraamvogel. Wij zijn medisch eindverantwoordelijk.

JGZ

De jeugdverpleegkundige neemt de zorg van ons over na het afsluiten van het kraambed. Lees hier meer over het centrum jeugd en gezin in Castricum.

agsdi-hands

Borstvoeding

De kraamweek staat in het teken van jullie kindje leren kennen, herstellen van de bevalling, en voeden. Als je borstvoeding wilt geven, kun je je alvast inlezen op deze site. Ook kun je de voorlichtingsavond over borstvoeding van de GGD bezoeken. 

Slapen

Zorg dat jullie kindje veilig kan slapen. Klik hier voor meer informatie.

Anticonceptie

Klik hier voor meer informatie.