Hilde Gruis-Bijman

 

Vanaf mijn achtste verkondigde ik aan iedereen die wilde luisteren dat ik verloskundige wilde worden. In 2015 was het dan eindelijk zo ver en werd ik beëdigd als verloskundige.

Na mijn afstuderen heb ik met veel plezier waargenomen voor meerdere praktijken binnen IJmond Geboortezorg. In 2018 ben ik getrouwd en verhuisd naar Qatar voor het werk van mijn man en het roepende avontuur. Daar heb ik gewerkt in een privékliniek en begeleidde ik zwangere Qatarezen & expats. Het was een mooie tijd, waarin ik veel van de wereld heb gezien, maar ben erg blij om mij weer te vestigen in het mooie Castricum. Inmiddels mag ik mij sinds 2020 gelukkig prijzen met mijn vaste plek binnen het maatschap!

Rust en ruimte voor persoonlijke wensen vind ik belangrijk. De ervaring van zwanger zijn en bevallen blijft je de rest van je leven bij je en ik streef ernaar om je met een goed gevoel terug te laten kijken naar deze periode. Ik ben ervan overtuigd dat vrouwen ontzettend veel aankunnen en vervul met heel veel plezier een ondersteunende rol.

Ik heb veel vertrouwen de fysiologie. Ik denk dat met de juiste begeleiding ouders zelfverzekerd de bevalling ingaan. Dat vertrouwen in je lichaam, in elkaar, in je kind en in ons is zo belangrijk. Door de kleinschaligheid van de praktijk is het heel goed mogelijk om aan dat vertrouwen te werken. Als je medische situatie vraagt om extra zorg van het ziekenhuis probeer ik ervoor te zorgen dat je met een rugzakje aan kennis en vertrouwen richting onze collega’s in het ziekenhuis gaat.

Als ik na een bevalling de deur van het huis of de draaideur van het ziekenhuis uit loop, voel ik nog steeds een vlaag van de euforie die ik had na mijn eerste bevallingen. Ik hoop en denk dat het nooit weg gaat, iedere vrouw en baby is anders en de natuur blijft prachtig om te mogen aanschouwen.

Eind 2023 mocht ik zelf ervaren: Mijn prachtige dochter Liselore is geboren onder toeziend oog van Hester en Machteld.