Bevalplan / verwachtingen

Nog een aantal weken, dan is het zover! Je kindje wordt geboren..

Waarschijnlijk heb je bepaalde verwachtingen en wensen over je bevalling. Graag gaan we met je in gesprek om te horen wat jouw verwachtingen zijn. Verwachtingen over hoe t zal gaan, verwachtingen over hoe het voor jou zal zijn en hoe t voor je partner of die genen die je bijstaan zal zijn. Ook horen we graag wat je van ons verwacht in de begeleiding op weg naar t ouderschap.

Elke bevalling is uniek, elke vrouw ervaart haar bevalling op haar eigen manier. Als je zwangerschap zonder complicaties verloopt en de medische voorgeschiedenis zonder problemen is, mag je kiezen of je thuis of in het ziekenhuis gaat bevallen.
Het is heel belangrijk dat je samen met je partner de plaats kiest waar jij je prettig en zeker voelt. Als alles normaal verloopt mag je tijdens de bevalling nog besluiten om wel of niet naar het ziekenhuis te gaan! Zorg er in ieder geval voor dat bij 37 weken je bed op 80 cm hoogte staat en je kraampakket klaarstaat. Je kunt veilig thuis bevallen op max. de eerste verdieping. Voor je eigen veiligheid is de begane grond het best, dit heeft te maken met til normen van ambulancepersoneel.
Als je er voor kiest om poliklinisch in het ziekenhuis te bevallen, zullen wij dáár je bevalling begeleiden.

We vinden het belangrijk dat je, zolang dat medisch mogelijk is, op de manier en de plek kunt bevallen die bij jou past. We streven altijd naar een voor jou zo optimaal mogelijke bevalling.

Ook direct na de bevalling is het belangrijk dat je in alle rust kunt bijkomen en aan elkaar kunt wennen. Onder normale omstandigheden zal je baby direct op je buik gelegd worden. We zullen de navelstreng pas (laten) doorknippen als deze is uitgeklopt en pas na een uur je baby nakijken en aankleden. Tot die tijd ligt het lekker bij je.

Mocht je tijdens je zwangerschap of bevalling extra medische zorg nodig hebben, dan word je doorverwezen naar een gynaecoloog. Dankzij de goede samenwerking tussen verloskundigen en gynaecologen in onze regio mag je rekenen op de beste zorg voor jou en je kind.
Onze visie is dat de zwangerschap, de bevalling en het moeder worden natuurlijke processen zijn waarbij je zo min mogelijk onnodig moet ingrijpen. Wij streven naar continue begeleiding.

Over de bevalling heb je misschien bepaalde verwachtingen of wensen. Rond de 36ste week van de zwangerschap maken we graag tijd om deze verwachtingen met je te bespreken. Download hier een format voor je bevalplan. Tijdens dit gesprek krijg je ook een persoonlijk beladvies van ons.

We raden aan om samen met je partner de informatieavond over de bevalling te bezoeken.

 Vertrouw op je eigen kunnen en op een goed verloop van je bevalling!