Belinstructies

DE BEVALLING

Een normale periode om te bevallen is tussen 37 weken en 42 weken.
Bel ons als je ons nodig hebt op ons spoednummer 06-13102870 en blijf zelf bereikbaar. Stuur géén bericht.

BELINSTRUCTIES

Onderstaande belinstructies zijn richtlijnen. Het proces van bevallen heeft tijd nodig. Als je het gevoel hebt dat je bevalling sneller gaat, ga dan af op de kracht van je weeën en bel ons als je ons nodig hebt.

 Wanneer bel je ons?

WEEEN

  • Bij je eerste kindje: 2 uur lang intense regelmatige weeën, die je om de 3-4 minuten komen, ongeveer 60 seconden duren en die je moet wegzuchten
  • Bij je tweede of volgende kindje: 1 uur lang intense regelmatige weeën, die om de 4-5 minuten komen, ongeveer 60 seconden duren en die je moet wegzuchten

 GEBROKEN VLIEZEN

  • Indien de vliezen ‘s nachts breken en het vruchtwater is normaal van kleur (helder, kleurloos, soms met witte vlokjes of roze van kleur) en als je nog geen weeën hebt, bel ons dan de volgende ochtend.
  • Indien de vliezen overdag breken, bel ons dan meteen.
  • Als er sprake is van geel / groen / bruin vruchtwater of als je twijfelt over de kleur, bel ons dan direct, dag en nacht. Ook als je nog geen weeën hebt.
  • Indien je vliezen breken als het hoofdje van de baby nog niet is ingedaald, ga zo snel mogelijk liggen en bel ons direct. Je hoort van ons op het spreekuur of het hoofdje zit ingedaald.

BLOEDVERLIES

Wanneer je bloed verliest, meer dan bij een menstruatie, bel ons dan direct.

Indien je vóór 37 weken van je zwangerschap het idee hebt dat je bevalling is begonnen moet je ons direct bellen. Dit kan zijn als je regelmatig buikpijn hebt, vocht verliest, of bloed verliest.