Wanneer Bellen?

We hopen dat je je nooit bezwaard voelt om ons te bellen.

  •  Als er iets is wat je wilt delen of vragen, of als er iets is waar je je niet prettig bij voelt, geef het aan. We zijn er voor je!

Voor vragen die 24 uur kunnen wachten kun je ons het beste een mail sturen.

Voor vragen die niet langer kunnen wachten bel je ons op het 085 nr. Je krijgt dan direct de dienstdoende verloskundige aan de telefoon. Dit nummer is 24/7 bereikbaar.

Bel ons alsjeblieft bij:

  • Ongerustheid
  • Buikpijn
  • Hoofdpijn in combinatie met algeheel onwelbevinden of sterretjes zien
  • Minder leven voelen voorbij 30 weken zwangerschap (zie kindsbewegingen)
  • Bloedverlies
  • Vruchtwaterverlies of weeën voor de 37 weken

Graag adviseren we je ook om de volgende punten van de KNOV en de Patiëntenfederatie Nederland goed door te lezen:

Bespreek uw zorgen over uw kind met de verloskundige. Ongerustheid is altijd een reden om te bellen. Als u de uitleg of informatie niet begrijpt, zeg zit dan tegen de verloskundige. Vraag zo nodig om extra tijd in te plannen wanneer u een afspraak maakt.

Heeft u vaginaal bloedverlies, bewaar uw slipje of inlegkruisje en neem contact op met uw verloskundige.

Ben u meer dan 20 weken zwanger en heb u last van één of meer van de volgende signalen: hoofdpijn, sterretjes zien, braken, gevoel van strakke band om hoofd of bovenbuik, pijn in de bovenbuik of tussen de schouderbladen, plotseling vocht vasthouden in gezicht, handen of voeten? Neem dan contact op met de verloskundige.

Bent u 26 of meer weken zwanger en voelt u uw kind minder bewegen dan u gewend bent? Neem dan contact op met de verloskundige.

Bent u nog geen 37 weken zwanger en heb u buikpijn of rugpijn die met een bepaalde regelmaat komt en gaat? Neem dan contact op met de verloskundige.

Wanneer de vliezen breken, merkt u dat u opeens vaginaal vocht verliest. Het kan een plons vocht zijn, maar u kan ook kleine beetjes vocht verliezen. Vaak is vruchtwater helder of kleurloos. Soms heeft het een gele, groene of bruine kleur. Probeer wat vruchtwater op te vangen en bewaar het voor de verloskundige. Neem contact op met de verloskundige.