Verloskundige Praktijk Castricum

Spoed? Bel: 0613102870

Het Bevalt goed in Castricum

Verloskundigenpraktijk Castricum is een kleinschalige praktijk, gevestigd in Ontmoetingscentrum Geesterhage. Rust, aandacht, tijd en deskundigheid staan al jaren centraal binnen de praktijk. Er wordt vrouwgecentreerde zorg geleverd, met aandacht voor persoonlijke wensen. Zwangerschap en baring wordt fysiologisch benaderd, er wordt gestreefd naar een zo optimaal mogelijke bevalling. 

De drie verloskundigen bedienen de Castricumse regio; daartoe behoort Dijk en Duin, Bakkum, Bakkum-Noord, Limmen, Heemskerk, en Heiloo.

Verloskundige praktijk Castricum is aangesloten bij IJmond Geboortezorg, hierin werken verloskundige praktijken uit de regio intensief samen met de gynaecologen en klinisch verloskundigen van het Rode Kruis Ziekenhuis te Beverwijk. Samen wordt er met heel veel enthousiasme en gedrevenheid gewerkt aan het optimaliseren van de geboortezorg. Door de beste zorg op de juiste plek te geven krijgt de zwangere wat ze nodig heeft. Daarnaast betekent de intensieve samenwerking in de praktijk vaak dat wij bij bepaalde medische indicaties de bevalling kunnen blijven begeleiden onder verantwoordelijkheid van de gynaecoloog. 

Machteld Raat- van het Hof is al jarenlang een vast gezicht binnen de praktijk. Dit jaar is zij al 25 jaar verloskundige in Castricum. Machteld heeft heel wat baby’s en gezinnen voorbij zien komen in de afgelopen 25 jaar. ‘Als ik in het holst van de nacht na een mooie bevalling moe maar tevreden naar huis rijd, dan geeft me dat nog steeds veel voldoening. Ik ben trots en dankbaar dat ik bij zo’n bijzondere gebeurtenis aanwezig mocht zijn. Het contact dat ik opbouw met de (aanstaande) ouders is mij erg dierbaar’. Machteld heeft een sterke visie op de verloskunde en vond aan Hester Louwen haar perfecte collega. 

Sinds 2015 vormen Machteld en Hester samen een maatschap. Verloskundige Hester raakte zo onder de indruk van het prachtige Castricum en haar inwoners, dat ze met haar man en kinderen in de gemeente is gaan wonen. De motivatie van de vrouwen en hun partners tijdens de zwangerschap en baring maakt deze praktijk de ideale werksetting voor haar. Dit jaar markeert het vijf jarige jubileum van het maatschap van Machteld & Hester. 

Het runnen van een verloskundigenpraktijk houdt in dat er 24/7 iemand bereikbaar is voor spoed, vragen en baringen. Daarnaast heeft de praktijk meerdere dagen in de week spreekuur, dagelijks kraamvisites en zijn er geregeld bijscholingen en vergaderingen. Machteld & Hester zijn ontzettend enthousiast om te kunnen vertellen dat verloskundigen praktijk Castricum binnenkort met zijn drie verloskundigen verder gaat. Vanaf Juli dit jaar komt Hilde Gruis-Bijman het team versterken. 

Hilde heeft in het verleden al geregeld met veel plezier voor de praktijk waargenomen. Na een periode in het buitenland te hebben gewerkt als verloskundige, is Hilde er nu klaar voor om zich te vestigen in het mooie Castricum. ‘Vanaf het eerste moment voelde ik mij thuis in de praktijk. De kleinschaligheid van de praktijk, vrouwgecentreerde zorg, het vertrouwen in het fysiologische proces van zwanger zijn & bevallen en de tijd en aandacht die er voor clienten is, past helemaal bij mijn werkwijze en visie op de verloskunde’. 

‘Ons doel is dat zwangeren samen met hun partner kunnen terug kijken op een goede zwangerschap, bevalling en kraamperiode.  We staan open voor wensen en streven naar een sfeer waarin de zwangere zich samen met haar partner, veilig en vertrouwd voelt op weg naar het ouderschap. Wij kijken er erg naar uit om met zijn drieën verder te gaan en verwelkomen jullie graag binnen onze praktijk’ aldus de verloskundigen van praktijk Castricum. 

Kijk voor meer informatie op www.verloskundigenpraktijkcastricum.nl